• en
  • sk
  • Partneri / podpora:

    Náš program je spufinancovaný z projektu Islands of Kinship, ktorý posilňuje ekologickú a sociálnu udržateľnosť umeleckých inštitúcií.

    Naše združenie sa zapojilo do spoločného projektu siedmich európskych umeleckých inštitúcií s názvom Islands of Kinship: A Collective Manual for Sustainable and Inclusive Art Institutions. Cieľom projektu je zaviesť ekologicky a sociálne udržateľnejšie postupy v rámci inštitúcií súčasného umenia. Chceme prehĺbiť znalosti umeleckých inštitúcií o postupoch, ktoré podporujú inkluzívnosť a spravodlivosť. Snažíme sa v našej činnosti zaviesť nové spôsoby, zohľadňujúce ekologickú udržateľnosť a klimatickú spravodlivosť. Dvojročný projekt trvá od septembra 2022 do jari 2024. Je financovaný z programu Európskej únie Kreatívna Európa. Ďalšími organizáciami zapojenými do projektu sú Spoločnosť Jindřicha Chalupeckého (Praha, Česká republika), Faculty of Things that Can’t be Learned (Bitola/Skopje, Macedónsko), Frame Contemporary Art Finland (Helsinki, Fínsko), Latvian Centre for Contemporary Art – LCCA (Riga, Lotyšsko), Temporary Gallery (Kolín nad Rýnom, Nemecko) a Stroom Den Haag (Haag, Holandsko).

    Islands of Kinship NEW homepage

    Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

    Kontakt Collection is an independent non-profit association based in Vienna. Its purpose is the support and promotion of Central, Eastern, and Southeastern European Art. www.kontakt-collection.org

    Artalk

    Goout

    Flashart

    Kapital

    Swinedaily

    © Všetky práva vyhradené The Július Koller Society